Digitalno poslovanje, kraći put do tržišta

Bez autora
Mar 03 2024

Međunarodni projekat "dRural", finansiran novcem Evropske unije, a koji razvija tržište usluga u ruralnim područjima, zaživio je u Gradišci.

Cilj projekta je povezivanja pružalaca i korisnika usluga stvarajući prilike za privredni rast i poboljšanje kvaliteta života stanovništva.

Darko Vrhovac, načelnik gradskog Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte, pojasnio je za "Nezavisne novine" da je u sklopu projekta stvoreno digitalno rješenje posredstvom kojeg preduzetnici i poljoprivrednici nude svoje usluge, uz mogućnost kontakta, narudžbe i direktne kupovine. 

To je savremen način digitalne komunikacije i poslovanja.

"Gradiška je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja, u saradnji sa kompanijom 'Dunav net' iz Novog Sada, provodi međunarodni projekat 'dRural'. To pruža značajnu mogućnost za nove investicije", kaže Vrhovac. 

On podsjeća da je posredstvom ovog projekta rekonstruisana javna rasvjeta u Gradišci. 

Prethodno je projekat "dRural" predstavljen poljoprivrednicima i privrednicima koji će koristeći digitalne platforme biti u prilici da unaprijede svoje poslovanje.

"Putem postavljenih sondi za mjerenja ratari će moći da prate vlažnost zemljišta i tako rade optimizaciju navodnjavanja, a živinari temperaturu i vlažnost vazduha, nivo osvijetljenosti u objektima, te prirast pilića kao i druge parametre na farmi", pojasnio je Srđan Krečo, direktor kompanije "Dunav net". 

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić podsjeća da je to dio strategije koju Gradska uprava implementira u namjeri da građanima i privrednicima omogući savremen način digitalne komunikacije i poslovanja. Vrijednost projekta "dRural" je 160.000 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik